Pajenn:Le Gonidec - Bibl Santel pe Levr ar Skritur Sakr, levr Iañ.djvu/647

Eus Wikimammenn
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Adlennet eo bet ar bajenn-mañLEVR JOB.


————


I. PENNAD.


Doué a aotré d’ann diaoul tempti Job.


1. Béz’ éz oa eunn den é brô Hus, hanvet Job ; hag ann dén-zé a oa eeun ha reiz ; hag hen̄ a zoujé Doué, hag a dec’hé diouc’h ann drouk.

2. Ganet é oé d’ézhan̄ seiz mâb, ha teir merc’h.

3. Hag hén̄ en dôa enn hé gers seiz mil dan̄vad, ha tri mil kan̄val, ha pemp kan̄t koublad éjenned, ha pemp kan̄t azénez ; ha c’hoaz kalz a vévellou. Hag hén̄ a oa eunn dén brudet-brâz é-touez ré ar sâv-héol.

4. Hag hé vipien a iéa, hag a réa banvez enn hô ziez, pép-hini d’hé zeiz, hag hî a gasé da dî hô c’hoarézed évit hô fédi da zon̄t da zibri ha da éva gan̄t-hô.

5. Ha p’hô dôa gréat ann deisiou banvez-zé pép-hini d’hé zeiz, Job a gasé étrézég enn-hô, hag a zan̄télé anézhô ; hag ô sével diouc’h ar min̄tin, é kennigé sakrifisou-losk évit pép hini anézhô. Râg hén̄ a lavaré : Martézé hô deûz péc’het va mipien, ha n’hô deûz két benniget Doué enn hô c’haloun. Ével-sé é réa Job bemdez.

6. Eunn deiz a oé é savaz ann élez (M) mipien Doué, dirâg ann Aotrou, ha Satan a iéaz ivé enn hô zouez.

7. Hag ann Aotrou a lavaraz d’ézhan̄ : A béléac’h é teûez-té ? Hag hén̄ a respoun̄taz hag a lavaraz : Trô ann douar em eûz gréat, ha kerzet em eûz eûz ann eil penn d’égilé anézhan̄.

8. Hag ann Aotrou a lavaraz d’ézhan̄ : Ha n’éc’h eûz-té két sellet out Job, va servicher, out péhini n’eûz dén é-béd hén̄vel war ann douar, dén eeun ha reiz, hag a zouj Doué, hag a dec’h diouc’h ann drouk ?

9. Ha Satan a respoun̄taz hag a lavaraz : Hag enn-aner eo é touj Doué Job ?

10. Ha n’éc’h eûz-té két kaéet trô-war-drô d’ézhan̄, ha d’hé dî, ha d’hé holl drâ ? Ha n’éc’h eûz-té két benniget ôberiou hé zaouarn, ha kémen̄d en deûz ha na gresk-hén̄ két war ann douar ?

11. Hôgen astenn eunn nébeût da zourn, ha skô war gémen̄t a zô d’ézhan̄, hag é wéli ma na villigô két ac’hanod dira-z-oud.

12. Hag ann Aotrou a lavaraz da Zatan : Chétu kémen̄d a zô d’ézhan̄ a zô enn da zourn ; hôgen na astenni két da zourn war-n-ézhan̄. Ha Satan a iéaz-kuît eûz a zirâg ann Aotrou.

13. Hôgen eunn deiz a oé, pa édô mipien ha merc’hed Job ô tibri hag oc’h éva gwîn é-tî hô breûr héna,

14. É teûaz eur c’hannad da gavout Job, hag a lavaraz d’ézhan̄ : Ann éjenned a aré, hag ann azénézed a beûré enn hô c’hichen,

15. Hag ar Sabéed a zô en em strin̄ket war-n-ézhô, hag hô deûz hô skrapet holl ; ar baotred hô deûz lazet gan̄d