Pajenn:Le Gonidec - Bibl Santel pe Levr ar Skritur Sakr, eil levr.djvu/263

Eus Wikimammenn
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Adlennet eo bet ar bajenn-mañ
261
levr jonas.

out-hô, ha na gasaz két war-n-ézhô ann drouk en doa lavaret é kasché.


————


IV. PENNAD


Glac’haret eo Jonas ô véza n’eo két sévénet hé ziougan.


1. Neûzé Jonas a oé glac’haret-brâz, hag é savaz droug enn-han :

2. Hag hén̄ a bédaz ann Aotrou, hag a lavaraz : Ha né oa két énô va lavar, mé az péd, Aotrou, pa édounn c’hoaz em brô ? Ar râg-gwél eûz a gémen̄t-sé eo en deûz va lékéat da dec’hout étrézé Tarsis ; râk mé a oar pénaoz éz oud eunn Doué hégarad ha trugarek, habask ha leûn a vadélez, ha daré da zistaoli ann drougiez.

3. Hôgen bréma, Aotrou, kémer, mé az péd, va éné digan-én̄ ; râg gwell eo gan-én̄ ar marô égéd ar vuez.

4. Hag ann Aotrou a lavaraz : Ha reiz é kavez-té da vuanégez ?

5. Ha Jonas a iéaz er-méaz eûz a géar, hag a azézaz é tû ar sâv-héol eûz a géar : hag hén̄ a réaz énô eur gwasked évit-han̄, hag a azézaz enn dishéol dindan-han̄, kén na wélché pétrâ a c’hoarvézché gan̄d ar géar.

6. Hag ann Aotrou Doué a lékéaz da zével eunn iliaven, hag a biñaz a-ziouc’h da benn Jonas, évit ma vijé hé benn enn dishéol, ha ma vijé diwallet gan̄t-hi ; râg gwall ziézet é oa : ha Jonas a oé laouénéet-brâz gan̄d ann iliaven-zé.

7. An̄trônôz kerken̄t ha goulou-deiz ann Aotrou a gasaz eur prén̄v, hag a zan̄kaz enn iliaven ; hag hou-man̄ a oé gwén̄vet.

8. Ha pa zavaz ann héol, ann Aotrou a lékéaz da zével eunn avel tomm ha skaot : hag ann héol a skôé war benn Jonas ; hag hén̄ a oa enn eur fillidigez vrâz : hag hen̄ a c’hoan̄taaz mervel, hag a lavaraz : Gwell eo gan-én̄ mervel égét béva.

9. Hag ann Aotrou a lavaraz da Jonas : Ha reiz é kavez-té da vuanégez enn abek d’ann iliaven-zé ? Hag hén̄ a lavaraz : Reiz eo va buanégez bétég ar marô.

10. Hag ann Aotrou a lavaraz : Droug a zâv enn-od enn abek da eunn iliaven, péhini n’en deûz rôet poan é-béd d’id, hag a zô bét savet hép-z-oud, péhini a zÔ deûet enn eunn nôzvez, hag a zô éat-da-gét enn eunn nôzvez all.

11. Ha mé na drugarezfenn két Niniva ar géar vrâz, é péhini éz eûz ouc’h-penn c’houac’h-ugen̄t mil dén, péré na anavézon̄t két hô dourn déou diouc’h hô dourn kleiz, ha kalz loéned ?